Video review-uri


Dacă vrei să afli informaţii despre un joc, cel mai uşor mod este să cauţi un video review al acestuia.
Video review-urile ne pot ajuta să învăţăm un joc, să aflăm lucruri interesante despre el cum ar fi strategiile de joc şi nu în ultimul rând, ne ajută să ne dăm seama dacă merită să îl cumpărăm (prezentarea componentelor de joc, a principalelor mecanici de joc) pentru noi sau pentru a îl face cadou.
Pe You Tube există numeroase canale care prezintă şi analizează jocuri în special în limba engleză. Dintre acestea, cel mai cunoscut loc pe internet unde te poţi documenta asupra unui joc este canalul You Tube al The Dice Tower, creat de Tom Vasel (care reuneşte o mulţime de alţi colaboratori). Există unele canale de you tube cu prezentări de jocuri în diferite formate, de la simple prezentări la analize mai complexe de joc şi chiar prezentări de fragmente sau sesiuni întregi de joc. 
Ca recomandări generale, The Dice Tower este în opinia mea cea mai bună sursă de documentare video pentru toate tipurile de jocuri, pentru wargames/jocurile de război e bine să se folosească Marcowargammer (creat de Marco Arnaudo), iar pentru a învăţa un joc chiar în timp ce el este jucat, aş apela la Watch it Played (Rodney Smith) şi Box of Delights (Ricky Royal). O formulă fericită de a vedea un joc ,,la treabă" a fost găsită şi de cei de la Table Top (Geek and Sundry). În ultima perioadă de timp o popularitate mare începe să înregistreze şi Rahdo Runs Through.
În consecinţă este util să ştim care sunt cele mai importante surse de documentare asupra jocurilor boardgames şi, pentru imparţialitate, le prezentăm în ordinea lor alfabetică:


BoardGameGeek TV
http://www.youtube.com/user/Boardgameblogger
Boardgameblogger
http://www.youtube.com/user/boardgamebrawl/videos
Board Game Brawl, Nick
http://www.youtube.com/user/snicholson
Board Games with Scott (Nicholson)

Board to Death
http://www.youtube.com/user/callasmar?feature=watch
A lonesome gamer, Callasmar

http://www.youtube.com/user/rickkcroyal
Box of Delight, Ricky Royal

Crits Happen
Drakkenstrike

Drive-Thru Review, Joel Eddy

Marcowargammer
http://www.youtube.com/user/GrumshBGG/videos
Off the Shelf Boardgames
Rahdo Runs Through, Richard Ham
http://www.shutupandsitdown.com/videos/
Shut Up & Sit Down
Starlit Citadel
When to Play

Table Top (Geek and Sundry)

The Board Game Family

The Dicetower, Tom Vasel and Co.
Tragic The Blathering

Two Guys and Some Cardboard

Undead Viking Video

Watch it Played, Rodney Smith
*